Bästa fredagsrätterna för vikten

 

Vill du ha fredagsmys-recept som är BRA för din vikt?

Vårt fredagsmys är här för att stanna. Familjer både med och utan barn vill krypa ner i tv-soffan, efter jobbet, på fredag kväll. Alla är lite trötta efter en veckas arbete. Så man lagar god mat och ställer fram chips, dipp ostbågar och hela paketet. Det är comfortfood. Men det finns hälsosamma alternativ, som är BRA för din vikt.

De BÄSTA fredagsmys-rätterna – tacosallad…

Inget slår tacos. Om du (som vill hålla vikten) håller dig till mjuka tortillas-skal och äter nötter istället för chips och ostbågar så är du hemma. Njut av kött, grönsaker (glöm inte bönorna) ost och ett litet smalt bröd (som är det näst bästa). Det allra bästa är att att äta tacosallad – hoppa över bröden och ta ett par tacochips och smula i så får du med skal- och krispigheten (om du vill).

De BÄSTA fredagsmys-rätterna – grillad kyckling…

Jag älskar marinerade kycklinglår eller kycklingvingar. Du kan köpa dem färdiga att lägga på en plåt med pommes till barnen (allt i ugnen på en gång!). Till dig själv svänger du ihop en god sallad till. Ge den en fredagskänsla med en frukt i salladen. Själv älskar jag nektariner eller äpplen i fredagssalladen. Detta blir supergott med ett glas vin till. Som tilltugg kan du välja oliver och inlagda vitlöksklyftor.

De BÄSTA fredagsmys-rätterna – chili con carne…

Det är en av mina favoriträtter. Du kan inte dricka öl för det är flytande bröd (och du kan inte äta bröd för det är öl i fast form) men du kan ta en lättöl eller ett glas vin. Köttfärs, bönor, lök, paprika, chili, majs, krossade tomater, salsa persilja. Barnen kan få ris till och du äter chili con carnen precis som den är. Med några salladsblad till. Mums. Efteråt kan du mumsa på glassen nedan.

De BÄSTA fredagsmys-rätterna – efterrätt…

Min favorit på menyn har alltid varit efterrätten. Du kan göra fruktsallad och servera med Rysk yoghurt (17 %). Eller ännu bättre glass – min absoluta favorit när det gäller efterrätter. Du kan gör glass på ett par minuter som du serverar direkt. Du får några förslag på recept nedanför. Som du ser kan du söta glassen med lönnsirap, honung eller bananer. Det är bara att mixa och servera. Hitta din favorit…

3 Recept på Hälsosam snabbglass:

250 fryst mango/hallon
250 g kesella/yoghurt/grädde
1 tsk lönnsirap/(honung)

200 gr frysta hallon
3 bananer
1-2 dl sojamjölk eller yoghurt

2 frysta bananer
1 dl jordnötssmör
1 msk färskpressad limejuice
1 tsk lönnsirap/(honung)

Mixa och njut – tycker du att glassen blev för mjuk kan du frysa den en stund.

Njut av enkla och goda fredagsrätter som är BRA för vikten...


Du får Checklistan (pdf) – KOM IGÅNG med VIKTMINSKNING med allt du behöver för att LYCKAS gå ner i vikt.


Med Checklistan får du:
¤ hjälp att lyckas…
¤ hjälp att sätta igång…
¤ hjälp att stå emot frestelser…
¤ hjälp att hålla ut och fortsätta…
¤ hjälp att välja RÄTT diet för DIG…

¤ BONUS; 20 % RABATT på Viktcoachning

x
MedChecklistan – KOM IGÅNG med VIKTMINSKNINGkommer du att lyckas!
(Du får även nyhetsbrevet ”Din Hälsa & Vikt” så länge du vill…)

M v h Christina
Viktcoachen.se