Behöver du mellanmål?

 

Behöver du mellanmål?


Foto Chris Gladis, Flickr

De senaste decennierna har vi fått lära oss att äta mellanmål, som om vi behövde mat jämt. När jag var liten (för länge sen) åt vi mat tre gånger per dag. OM man ville ha mat mellan måltiderna fick man en utskällning som gick ut på att man förstörde aptiten. Men sedan dess har vi ökat på måltiderna till det dubbla.

Du behöver mellanmål; barn…

Jag skäms när jag erkänner att jag rekommenderade folk att äta ständigt och jämt. NU vet vi att det är EN orsak till övervikt och fetma. Att man äter för ofta. Barn som växer, kan behöva mellanmål, men det beror på hur aktiva de är. Ett typiskt barn av idag som sitter framför en dator – behöver inte mellanmål.

Du behöver mellanmål; de som tränar…

När jag var ung tränade jag hårt. DÅ behöver man mellanmål. Om du tränar efter jobbet behöver du ett mellanmål klockan tre. En fika med kakor eller bullar är ett dåligt val. Välj hellre en yoghurt med müsli och en frukt. Då har du energi nog att träna. När du har tränat klart äter du middag.

Du behöver mellanmål; du som äter middag sent…

En del har sena vanor, med middag klockan åtta eller ännu senare. Du bör inte äta middag senare än tre timmar innan du lägger dig. För under natten behöver kroppen vila – då ska den inte smälta mat. Men om du äter sent, behöver du också ett litet mellanmål mellan lunch och middag. En frukt är ett bra val.

Du behöver mellanmål; om du vill prestera bättre…

Undersökningar har visat att man presterar bättre de sista timmarna på jobbet, om man äter mellanmål. Annars är det lätt att de sista timmarna på jobbet bara går utför. Att man jobbar mindre och mindre tills det är dags att gå hem. Men en frukt till kaffet klockan tre kan göra att du presterar lika bra hela dagen.

Du behöver mellanmål om du är ett barn, om du tränar och om du äter middag sent…


Du får Checklistan (pdf) – KOM IGÅNG med VIKTMINSKNING med allt du behöver för att LYCKAS gå ner i vikt.


Med Checklistan får du:
¤ hjälp att lyckas…
¤ hjälp att sätta igång…
¤ hjälp att stå emot frestelser…
¤ hjälp att hålla ut och fortsätta…
¤ hjälp att välja RÄTT diet för DIG…

¤ BONUS; 20 % RABATT på Viktcoachning

x
MedChecklistan – KOM IGÅNG med VIKTMINSKNINGkommer du att lyckas!
(Du får även nyhetsbrevet ”Din Hälsa & Vikt” så länge du vill…)

M v h Christina
Viktcoachen.se