Enkel meditation

 

Har du problem med stress?


Foto Guppydas, Flickr

Stress är en av de tre viktigaste faktorerna för din vikt. Därför bör du ha bra verktyg att ta till när du blir stressad. Det bästa verktyget av alla är meditation. Idag har meditation blivit på modet och det är toppen eftersom det är så effektivt. Meditation minskar din stress, gör dig mer fokuserad, gör att du kan hålla flera saker i ditt medvetande på en gång, gör att du sover bättre osv. Kort sagt så är meditation ett fantastiskt verktyg som dessutom är enkelt.

Enkel meditation – börja med EN minut per dag…

Meditation är så effektivt att bara EN minut per dag gör att du minskar din stress (stresshormonerna minskar och även blodtrycket). En man som heter Martin Boroson är skaparen bakom One Moment Meditation (OMM) eller En minuts meditation, på svenska. Det är hur enkelt som helst och tar som sagt bara EN minut per dag. ALLA har tid med det. Dessutom kan du göra detta inför uppgifter som kräver att du ska göra ditt bästa. Gå till en lugn plats, ett tomt rum (eller till toan) och meditera i EN minut och kom ut fokuserad och beredd att göra allt du kan.

Enkel meditation – gör så här…

Sitt på en stol med stöd för ryggen. Sitt rak så att ryggraden stöder ditt huvud. Ha fötterna i golvet och händerna hängande eller lägg dem i knät. Sätt din mobil-timer på EN minut och blunda så att du inte störs av något synintryck. Andas lugnt men normalt och räkna dina andetag. Om du vill kan du lägga en hand på magen och en på bröstet – då får du veta om du andas med bröstet eller med magen. Du blir dessutom medveten om hur du andas, när du är lugn. Bara räkna dina andetag och var inte oroad om du tänker tankar – hjärnan kan inte stängas av, du tänker hela tiden. Bara fortsätt att räkna dina andetag tills minuten är över.

Enkel meditation – utan timer…

Nästa gång behöver du ingen timer – du bara andas lika många gånger som du gjorde första gången med timer. Nu kan du sätta dig, eller lägga dig, var och när som helst och göra din EN minuts meditation. När du är stressad har du ett jättebra verktyg att ta till. Du kan meditera i EN minut.

Gör enkel meditation till en del av din nya livsstil…


Du får Checklistan (pdf) – KOM IGÅNG med VIKTMINSKNING med allt du behöver för att LYCKAS gå ner i vikt.


Med Checklistan får du:
¤ hjälp att lyckas…
¤ hjälp att sätta igång…
¤ hjälp att stå emot frestelser…
¤ hjälp att hålla ut och fortsätta…
¤ hjälp att välja RÄTT diet för DIG…

¤ BONUS; 20 % RABATT på Viktcoachning

x
MedChecklistan – KOM IGÅNG med VIKTMINSKNINGkommer du att lyckas!
(Du får även nyhetsbrevet ”Din Hälsa & Vikt” så länge du vill…)

M v h Christina
Viktcoachen.se