God, enkel, billig och hälsosam mat

 

Vill du ha mat som är god, enkel och billig?

Det är ingen hemlighet att jag förespråkar mat som är baserad på framförallt grönsaker av olika slag. Det gör jag för att de innehåller så många ämnen och faktorer som är bra för din vikt och hälsa. En av de bästa matgrupperna, som dessutom är god, enkel att tillaga och billig, är baljväxterna (bönor, linser och  ärtor). Det finns massor av bönor att välja på – så det är bara att du provar dig fram tills du hittar din favorit. De jag gillar bäst är de röda kidneybönorna. Om du, som jag, tycker att konsistensen är lite obehaglig (att de är så mjöliga) kan du prova Edamame – de gröna sojabönorna (som du hittar i frysdisken). De påminner mer om ärtor i både smak och konsistens.

God, billig och ENKEL mat…

Inget är enklare att tillaga än bönor och linser, eftersom du kan köpa dem färdiga att äta, i både burk och tetrapack. Du sköljer bort såsen som de ligger i – häll dem i ett durkslag och spola av ordentligt. Sedan är det bara att göra bönröra, ha dem i sallader, soppor, grytor som t ex min favorit chili con carne. Gör bönsallader med vitlök, chili, örter eller vanliga kryddor och ha färdigt i kylen – bara att lassa upp på tallriken. Men precis som med allt som du ska förbättra – ta enkla steg och börja t ex med att hälla en burk bönor i grönsakssoppan.

God, enkel och HÄLSOSAM mat…

Bönor, linser och ärtor är hälsosam mat. De har växtrikets bästa proteininnehåll, långsamma kolhydrater och hälsosamt fett. De har dessutom massor av bioaktiva ämnen som är bra för din hälsa och vikt. Ja men hur är det med gaser? Det är inget som någon av de som jag rekommenderat att äta mer baljväxter har klagat på. Min personliga tro är att det beror på socker och snabba kolhydrater och när du tar bort dem (eftersom du vill gå ner i vikt) försvinner problemet.

Baljväxter är god, enkel, billig och hälsosam mat – ät mer av dem för din vikt och hälsa…


Du får Checklistan (pdf) – KOM IGÅNG med VIKTMINSKNING med allt du behöver för att LYCKAS gå ner i vikt.


Med Checklistan får du:
¤ hjälp att lyckas…
¤ hjälp att sätta igång…
¤ hjälp att stå emot frestelser…
¤ hjälp att hålla ut och fortsätta…
¤ hjälp att välja RÄTT diet för DIG…

¤ BONUS; 20 % RABATT på Viktcoachning

x
MedChecklistan – KOM IGÅNG med VIKTMINSKNINGkommer du att lyckas!
(Du får även nyhetsbrevet ”Din Hälsa & Vikt” så länge du vill…)

M v h Christina
Viktcoachen.se