STRESS - prova att hjärtandas...

 

STRESS – prova att hjärtandas…

STRESS är den andra orsaken till övervikt och fetma. När du stressar ökar stresshormonerna i kroppen och när din stress blir långvarig är det extra illa. Ett stresshormon (KORTISOL) gör att du lagrar fett på magen. Då får du bukfetma (ett midjemått över ca 90/100 cm för kvinnor/män) som är en hälsofarlig övervikt. Den ökar risken för diabetes och hjärt- kärlsjukdom. Mät dig! Man kommer snabbare över än du tror.

STRESS – hur mycket stressar vi?

Min egen stress består mest av min kroniska värk. Jag har haft smärtor och värk i magen o höger ben (pga min sjukdom) i 20 år och det är oerhört stressande. Så jag skulle tro att jag låg på en 7-8:a när jag skattar (mellan 1-10). Var ligger du? De flesta kan svara ganska direkt när jag frågar om det. Om du ligger över 6-7 så behöver du absolut ha minst ETT sätt som motverkar stress- Du ska få ett förslag av mig.

STRESS – ett sätt att minska din stress…

Något som fascinerar mig är att hjärtat tar emot vissa intryck flera sekunder FÖRE hjärnan. Dessutom har man kommit på att det går fler nerver FRÅN HJÄRTAT till hjärnan än tvärtom. Som om hjärtat styrde hjärnan och inte tvärtom, som vi har lärt oss. Så här är ett sätt att minska stress som jag själv kör med ibland – att HJÄRT-ANDAS.

STRESS – prova att hjärtandas…

Slappna av och blunda. Tänk på ditt hjärta och tänk dig att du andas in genom hjärtat och ut genom hjärtat. Varje andetag du tar går igenom ditt hjärta. Andas lugnt och tänk dig hela tiden att du andas med hjärtat. Gör detta tills du känner dig lugn och fin. Det FUNGERAR – i alla fall på mig. Om du gillar det här sättet att bli lugn – gör det se fort du känner dig småstressad (börja med små stressökningar tills du känner att det fungerar). Sedan kan du öka…

STRESS – ett enkelt sätt att bli lugn är att hjärt-andas…


Du får Checklistan (pdf) – KOM IGÅNG med VIKTMINSKNING med allt du behöver för att LYCKAS gå ner i vikt.


Med Checklistan får du:
¤ hjälp att lyckas…
¤ hjälp att sätta igång…
¤ hjälp att stå emot frestelser…
¤ hjälp att hålla ut och fortsätta…
¤ hjälp att välja RÄTT diet för DIG…

¤ BONUS; 20 % RABATT på Viktcoachning

x
MedChecklistan – KOM IGÅNG med VIKTMINSKNINGkommer du att lyckas!
(Du får även nyhetsbrevet ”Din Hälsa & Vikt” så länge du vill…)

M v h Christina
Viktcoachen.se