Hur många kalorier ska jag äta?


Överallt pratar man om kalorier - helt i onödan...

Hur många kalorier?
Du kan räkna kalorier - äta mindre än vanligt och gå sötsugen och hungrig i flera månader. ELLER så kan du glömma allt vad kalorier är (om du kan) och äta dig MÄTT på RÄTT mat. Det är mycket enklare. Och du går ner i vikt...

OM du räknar kalorier, och äter mindre än vanligt, kommer din kropp att skruva ner din förbränning. Den gör det för att du ska klarar dig på det lilla du äter. För den vet inte när den ska få äta sig mätt igen. 

Din kropp är en överlevare - så den gör det den behöver för att överleva. Det här har man vetat hur länge som helst. Och det är därför som 95 procent av alla som bantar misslyckas. För den nedskruvade förbränningen behåller kroppen i ETT ÅR. Och det gör att så fort du börjar äta lite mer igen så går du upp i vikt igen. För din förbränning är nere vid fotknölarna. 

Det finns ett bättre sätt (eller två)
Din aptit och mättnad styrs av en rad HORMONER. Och de är intresserade av, och styr, just din mättnad. Därför behöver du äta dig MÄTT. Men du kan bara göra det om du väljer RÄTT mat. Och du kan till och med välja - mellan två alternativ.

Fokusera på kolhydrater
Det är inte kalorier som du ska räkna - du bör fokusera på kolhydrater. De SNABBA kolhydraterna måste bort, om du vill gå ner i vikt. För de höjer nivån av det HORMON som gör att du lagrar fett = INSULIN. Det är fyra andra HORMONER som avgör vart fettet sätter sig - det är därför vi ser olika ut. 

Olika former…
En del kvinnor får allt fett under midjan - på rumpa lår och höfter. Vissa kvinnor får en hård mage (som en ölmage). Andra får allt på magen - men en mjuk och hängande. På de sista sätter sig fettet överallt - ansikte, armar, ben mage rumpa, ja du fattar. Det beror på vilket av de andra fyra hormonerna som styr.

De snabba kolhydraterna är:
socker och sötningsmedel
snabbmat och färdigmat
sädesslag - kaffebröd, bröd, pasta och p-mat (pizza, paj, pannkakor, piroger...) 

Slow carb...
Du kan ersätta dem med fett (LCHF) eller med LÅNGSAMMA kolhydrater. Det är våra underbara, hälsobringande grönsaker. För de har FÅ och LÅNGSAMMA kolhydrater. Det är så jag gick ner 25 kg. Och det är så jag har hjälpt alla de kvinnor (och en del män) som har kommit till mig för att få hjälp.

HÄLSOSAMT
Det här är det enkla och hälsosamma sättet att gå ner i vikt. Det är enkelt för du får få och enkla rutiner och du får äta dig MÄTT. Och det är hälsosamt för det är i grönsakerna; bladgrönsaker, baljväxter, grönsaker, rotfrukter, bär och frukter som du hittar massor av hälsosamma ämnen.

FIBRER
De superviktiga fibrerna finns BARA i grönsaker – och de är mat till dina ”gutbuddies” (som dr. Gundry kallar dem för). Det är dina goda magbakterier som är 70 procent av ditt immunförsvar och som hjälper dig att behålla vikten.

Protein
Du behöver inte bli vegetarian. Så du kan fortsätta äta ägg, fågel, fisk, kött och mejeriprodukter. Du behöver bara äta MER grönsaker…

Sluta räkna kalorier och ät dig MÄTT på RÄTT mat.

M v h Christina
Viktcoachen.se